Skip to main content

Afvoer ontstoppen met een Rioolslang? Dit moet je weten

Een Rioolslang gebruiken voor verstoppingen – het is eenvoudiger dan je denkt

Ken je dat? Eens in de zoveel tijd trekt het water in de gootsteen niet meer goed weg, of is de afvoer zelfs volledig verstopt. Middeltjes zoals soda werken dan niet meer waardoor je een beroep moet doen op zwaarder geschut: de rioolslang. Samen met de hogedrukmachine van Kärcher en de Rioolslang van Techweise neem je in korte tijd afscheid van hardnekkige verstoppingen.

Hoe werkt zo’n Rioolslang nu precies?

Vier naar achter gerichte hogedruk sproeiers lanceren de Rioolslang de leiding in en verwijderen zo de verstopping op. De flexibele kwaliteit slangen van Techweise zijn verstevigd met een vlechtwerk van textiel en voorzien van een extra korte spuitkop wat voor optimale beweeglijkheid zorgt binnen de leiding.
Tijdens het uitkiezen van een geschikte Rioolslang heb je veel keuze. 4 achterwaartse hogedruksproeiers zorgen ervoor dat de Rioolslang met kracht de leiding in wordt gelanceerd en vetophopingen verwijderd worden. Daarentegen reinigt een Rioolslang met achter- en voorwaartse straal ook de voorkant van de spuitkop. Deze wordt vaak gebruikt bij professioneel gebruik of verstoppingen waarbij het ook nodig is het uiteinde van de afvoer te reinigen.
Benieuwd hoe je de Rioolslang gebruikt? Lees dan vooral dit artikel even:
Techweise rioolreiniger
Kies de juiste afvoerafmeting

Waar je op moet letten voordat je een Rioolslang aanschaft

De maximale bocht die de leiding mag hebben om de slang correct te laten functioneren is 90 º met een diameter van 40 mm. In de praktijk kan het voorkomen dat de betreffende leiding net ietwat dikker is, of nét een te grote bocht heeft. De bovenstaande afmetingen zijn dan ook maximaal. We adviseren daarom een ruimte van ongeveer een extra millimeter in de leiding mee te berekenen om te kijken of de rioolslang geschikt is voor de betreffende leiding.

Wanneer moet de leiding worden gereinigd?

Onaangename geurtjes of een gootsteen dat niet meer goed doorloopt vertellen je vaak al genoeg. Dit betekent meestal dat er iets aan de hand is met de afvoerbuizen. Geurtjes ontstaan voornamelijk bij afvoeren, maar verspreiden zich snel door het hele huis heen.
Dit is dan ook het moment dat je de Rioolslang van Techweise uit de garage haalt om de verstopping te verhelpen. Door geen chemicaliën te gebruiken houdt je niet alleen de afvoer onbeschadigd, ook houdt je het rioolwater schoon. Goed voor het milieu!
Onthoudt dat voorkomen beter dan genezen is. Reinig daarom eens per jaar alle leidingen grondig om verstoppingen te voorkomen.

Zo werkt het