Skip to main content

Gootsteen ontstoppen? Zo opgelost met je hogedrukreiniger!

By 6 oktober 2021december 7th, 2021Nieuws

Gootsteen ontstoppen? Zo opgelost met je hogedrukreiniger!

Een gootsteen ontstoppen. Hoe doe je dit zo effectief mogelijk? Op het internet lees je talloze manieren hoe je het beste een gootsteen ontstoppen kunt. Wat je vaak niet leest, is dat deze oplossingen het probleem enkel verplaatsen. In dit artikel leren we je hoe je een verstopping beter kunt voorkomen dan genezen en vertellen we je hoe je met je hogedrukreiniger honderden euro’s bespaart aan een dure loodgieter.

Gootsteen ontstoppen: voorkomen is beter dan genezen

Een verstopte gootsteen is een probleem waar elk huishouden last van krijgt. Een verstopte gootsteen ontstaat doordat er dagelijks etensresten, vetresten, olie maar ook cosmetica producten zoals gel, wax en haarlak door de gootsteen gespoeld wordt. Het is dan vaak aantrekkelijk om een fles chemicaliën door de leiding heen te spoelen. 

Los van het feit dat dit schadelijk voor het milieu is, beschadig je zo ook je plastic afvoerleidingen. Een gootsteen ontstoppen met huishoudmiddeltjes is daarom vaak de meest milieuvriendelijke manier.

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat aan het oppervlak de ontstopping hierdoor tijdelijk opgelost lijkt, terwijl de viezigheid in de afvoer alleen maar groter wordt. Wanneer de vuilprop zo groot wordt dat geen oplossing meer lijkt te werken ben je vaak al te laat. Er zal een bedrijf ingeschakeld moeten worden met alle kosten van dien.

Loodgieters adviseren je om eens per jaar de afvoer door te spuiten met een Rioolslang.

Op deze manier reken je af met vetresten en wordt de gootsteen ontstoppen verleden tijd. Daarnaast profiteer je het hele jaar door van een goed doorlopende afvoer.

Een gootsteen ontstoppen met de hogedrukreiniger: zo werkt dat

Heb je op dit moment last van een verstopte gootsteen? Geen paniek. De meest effectieve oplossing ligt namelijk binnen handbereik. Kleine disclaimer: je hebt er wel een hogedrukreiniger van Kärcher voor nodig.

Er vanuit gaan dat je over een hogedrukreiniger beschikt, ga ik je stap voor stap helpen. Een gootsteen ontstoppen is namelijk vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat je de twee onderstaande materialen klaar hebt liggen:

  • Een hogedrukreiniger
  • Een Rioolslang

Sluit nu de hogedrukreiniger aan, koppel de Rioolslang aan het pistool van je hogedrukmachine en maak de sifon open (dat zijn de buizen onder de gootsteen). Begeleidt de Rioolslang de leiding in en trek de rioolslang in en uit de verstopte afvoer. Je zult zien dat na circa 10 minuten, afhankelijk van de verstopping, de gehele leiding ontstopt is. Heb je meer instructies nodig? Lees dan dit artikel.

Wanneer het werk erop zit en de leiding weer netjes doorloopt, heb je een ding geleerd: een gootsteen ontstoppen is zo lastig nog niet. Sterker nog, het is best leuk! Vinden wij dan. Daarnaast heb je geen schadelijke middeltjes gebruikt wat schoon zeewater aantast en de leiding beschadigd.

Heb je nog geen Rioolslang? Dan kun je deze hier bestellen:

Stop met het verplaatsen van het probleem en reinig preventief je leidingen

Het kost maar 10 minuten per jaar om je leidingen preventief te reinigen.
Dit zorgt ervoor dat je de loodgieter buiten de deur houdt, en een gootsteen ontstoppen op het maandelijkse schoonmaak lijstje opgenomen hoeft te worden.
Komt de verstopte afvoer toch opdagen?
Onthoudt dan: de meest effectieve oplossing schuilt binnen handbereik! De gootsteen ontstoppen doe je met Techweise.

Ontvang persoonlijke kortingen en tips!

Ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling