Skip to main content

Riool ontstoppen? Bespaar kosten en doe het eenvoudig zelf

By 7 oktober 2021december 7th, 2021Nieuws

Riool ontstoppen? Bespaar kosten en doe het eenvoudig zelf

Het is weer zover. Je hebt last van een verstopt riool en je bent op zoek naar de gouden tip om het riool te ontstoppen. Een loodgieter kost al ruim tussen de 100,- en 200,- euro, wat het verstand maakt om zelf naar een oplossing te zoeken. Er zijn meerdere tips te vinden op het internet, maar elk verstopping is anders en vraagt om een andere aanpak. Gelukkig is een riool ontstoppen tegenwoordig erg eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een rioolslang en een hogedrukreiniger. Heb je geen hogedrukreiniger? Dan kun je deze huren.

De meest voorkomende oorzaken

Ieder huishouden heeft zo nu en dan last van een verstopping in huis. Dit varieert van een verstopte afvoer, gootsteen, leiding, toilet of riolering. De meest voorkomende oorzaak is een prop vuil of vet dat vast zit in de leiding.

Dit ontstaat doordat we per week liters vuil door de leiding heen spoelen. Denk aan olie, etensresten, vet en cosmetica producten. Het gevolg van een verstopping zijn nare geurtjes of een gootsteen/toilet dat niet meer goed doorspoelt. Dit is hét moment om in actie te komen, want een verstopping wordt alleen maar erger naarmate je er niets aan doet.

Zelf het riool ontstoppen

Wanneer je al verschillende tips geprobeerd hebt zoals het mixen van soda in zout of bijvoorbeeld het spoelen met cola, weet je dat de verstopping diep zit en om een andere aanpak vraagt. In plaats van het inschakelen van een bedrijf waar je stevig voor zult betalen, kun je het riool binnen 10 minuten eenvoudig zelf ontstoppen. De hogedrukreiniger en rioolslang zijn hiervoor de ideale hulpmiddelen. 

Het werkt als volgt: je sluit de rioolslang aan op het pistool van je hogedrukreiniger waarna je de rioolslang in de leiding (of toilet) plaatst. Door middel van vier krachtige hogedruksproeiers wordt de rioolslang de leiding in gelanceerd waardoor de vetophoping doorbroken wordt.

Niet alleen is de verstopping nu opgelost, je hebt direct de gehele leiding van de jaarlijkse reiniging voorzien. Dit zorgt ervoor dat het riool ontstoppen niet een maandelijkse bezigheid wordt. Wil je meer instructies? Dan kun je hier de gebruiksinstructies lezen.

Het voordeel van het riool zelf ontstoppen

Verstoppingen in de afvoer of riolering komen nu eenmaal vaak voor. Hoewel het makkelijk is om (schadelijke) vloeibare middeltjes door de leiding te spoelen, is dit een zeer schadelijke en milieuvriendelijke manier. Wat deze middeltjes met de verstopping doen, doen ze namelijk ook met de plastic leidingen.

Met een rioolslang daarentegen ben je altijd gewapend tegen veelvoorkomende verstoppingen. Het voordeel hiervan is dat je nooit een bedrijf of loodgieter hoeft in te schakelen wat je een hoop kosten bespaart. Een riool ontstoppen doe je eenvoudig zelf op de meest groene manier!

Heb je nog geen rioolslang in huis? Dan kun je deze hier bestellen:

Ontvang persoonlijke kortingen en tips!

Ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling