Skip to main content

Wc ontstoppen? Voor eens en altijd opgelost met een rioolslang!

By 4 oktober 2021december 7th, 2021Nieuws
De wc. Een plek in huis waar we onze meest persoonlijke boodschappen mee delen, maar ook een plek waar het goed mis kan gaan. Helaas kennen we het allemaal; een verstopte wc. Als het zover is, zijn we vaak geneigd om voor de meest makkelijke oplossing te kiezen, namelijk “de bekende huishoudmiddeltjes”. Wat men vaak niet weet, is dat het probleem op deze manier enkel verplaatst wordt. In dit artikel vertellen we je hoe je een wc verstopping kunt oplossen met een Rioolslang en je hogedrukmachine.

De oorzaak van de verstopte wc achterhalen

Een ontstopping in de wc kan talloze oorzaken hebben. Je kan bijvoorbeeld een lichte verstopping hebben doordat er teveel wc-papier gebruikt is waardoor het water niet goed meer wegspoelt. Of je hebt last van een vetophoping waar je wel gemakkelijk doorheen komt met een houten wc-ontstopper.

Is het probleem groter dan dat en zit er bijvoorbeeld harde ontlasting vast? Dan dient er groter geschut gebruikt te worden. Het is belangrijk dat je dit direct goed aanpakt, want niemand zit op een vieze stank in huis te wachten.

Daarnaast kan het water overstromen doordat je (waarschijnlijk) al meerdere keren geprobeerd hebt door te spoelen zonder enig resultaat. Onthoud goed: voor je te werk gaat moet je eerst de oorzaak van de verstopping vaststellen.

Een wc ontstoppen: zo bereid je je voor

Als het goed is heb je nu de oorzaak van de wc verstopping achterhaald. Het is nu tijd om de handen vies te maken. Het is verleidelijk om meerdere keren door te spoelen in de hoop dat de wc verstopping vanzelf wegtrekt, maar we helpen je uit de droom. Dit gaat namelijk niet gebeuren. Sterker nog; dit zorgt ervoor dat het vieze wc-water gaat lekken op de toiletvloer en dat is het laatste wat je wilt.

Pak eerst een doek en dek de toiletvloer goed af. Zorg dat er genoeg ruimte is om aan het werk te gaan. Als je dit hebt gedaan, is het tijd om de Kärcher hogedrukreiniger en de rioolslang van Techweise uit de garage tevoorschijn te halen. We gaan namelijk voor de meest effectieve oplossing om de wc verstoppingen te verhelpen.

De wc ontstoppen met je hogedrukreiniger

Nu je de benodigde voorzorgsmaatregelen getroffen hebt, is het tijd om de verstopping op te lossen. Plaats de rioolslang in de wc en voer onderstaande instructies zorgvuldig uit.

Om de wc verstopping te doorbreken, trek je de rioolslang in en uit de wc terwijl je het spuitpistool indrukt. Herhaal dit meerdere keren totdat je door de verstopping heen bent. Je zult zien dat dit verrassend snel gaat. Na 10 minuten trekken en duwen loopt de wc weer netjes door.

Heb je meer instructies nodig? Lees dan dit artikel.

Weet je wat nu het voordeel van deze effectieve reinigingsmanier is? Je hebt nu niet alleen de verstopping opgelost; je hebt direct de gehele leiding vrijgemaakt van hardnekkig vuil. Dit zorgt ervoor dat je het komende jaar in ieder geval geen verstopping meer zult ervaren. Daarnaast heb je geen chemische middeltjes gebruikt waardoor je het milieu aantast en je leidingen beschadigd raken.

 

Wc opstoppen met de rioolslang

Een wc ontstoppen is nog nooit zo eenvoudig geweest

Een verstopping in het toilet oplossen met een rioolslang is nog een relatief onbekende manier. Toch is dit de meest efficiënte manier om voorgoed af te rekenen met terugkerende verstoppingen.

Tijdens het verhelpen van een verstopping is het goed om te letten op het milieu. Chemische middeltjes komen uiteindelijk in de zee terecht waar we op ten duur allemaal last van krijgen. Daarnaast haal je op deze manier alles uit je Kärcher hogedrukreiniger! 

Wil je eenvoudig je wc ontstoppen, maar beschik je nog niet over een rioolslang? Dan kun je ‘m hier bestellen.

Ontvang persoonlijke kortingen en tips!

Ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling