Skip to main content

Zo gebruik je de Rioolslang van Techweise

By 19 juli 2021april 19th, 2022Handleidingen

Zo gebruik je de Rioolslang van Techweise

1

Monteer de Rioolslang op het pistool van
je Kärcher hogedruk machine

De Rioolslang van Techweise past op alle Kärcher hogedrukmachines K2 t/m K7. De eerste stap is om de Rioolslang een kwartslag (90º) te draaien op het pistool van je Kärcher machine. Dit vraagt wat kracht, omdat de adapters van onze rioolslangen zo ontworpen zijn om lekkage te voorkomen.

Begeleidt de Rioolslang de leiding in

Wanneer de Rioolslang gemonteerd is, is deze klaar om de leiding te betreden. Het is uiterst belangrijk dat de Rioolslang de bovenkant van de leiding aanraakt wanneer deze de leiding betreed. Gaat de leiding juist omhoog? Dan moet de Rioolslang de onderkant van de leiding aanraken.
2
3

Het ontstoppen van de leiding

Tijdens het reinigen kun je te maken hebben met bochten en obstakels binnen de leiding. Wanneer je de juiste handelingen uitvoert, zijn deze obstakels geen probleem. De reden van een verstopping is vaak een prop vuil waar water onmogelijk doorheen komt. Om deze prop te doorbreken, trek je de Rioolslang in- en uit de leiding terwijl je het spuitpistool indrukt. Herhaal dit meerdere keren tegelijkertijd totdat je door de verstopping heen bent.
Houdt er rekening mee dat dit proces even kan duren. Door in en uit, lange halen te maken met de Rioolslang binnen de leiding zul je zien dat je door bochten en obstakels heen komt. Geef de Rioolreinigingsslang daarnaast de mogelijkheid zichzelf te lanceren door met pauzes op de pistoolgreep van de Kärcher hogedrukmachine te drukken.

Belangrijke informatie voordat je je aankoop doet

De maximale bocht die de leiding mag hebben om de slang correct te laten functioneren is 90 º met een diameter van 40mm. In de praktijk kan het voorkomen dat de betreffende leiding net ietwat dikker is of nét een te grote bocht heeft. De bovenstaande afmetingen zijn dan ook maximaal. We adviseren daarom een ruimte van ongeveer een extra millimeter in de leiding mee te berekenen om te kijken of de slang geschikt voor jouw afvoer.

Veel gestelde vragen

Wanneer moet het riool worden gereinigd?

Onaangename geurtjes of een gootsteen dat niet meer goed doorloopt vertellen je vaak al genoeg. Dit betekent meestal dat er iets aan de hand is met de afvoerbuizen. Geurtjes ontstaan voornamelijk bij afvoeren, maar verspreiden zich snel door het hele huis heen.
Dit is dan ook het moment dat je de Rioolslang van Techweise uit de garage haalt om de verstopping te verhelpen. Door geen chemicaliën te gebruiken houdt je niet alleen de afvoer onbeschadigd, ook houdt je het rioolwater schoon. Goed voor het milieu!
Onthoudt dat voorkomen beter dan genezen is. Reinig daarom eens per jaar alle leidingen grondig om verstoppingen te voorkomen.

Zo werkt het