Verzending

Wat is de verzendtijd die jullie hanteren?

Bestellig in Nederland geplaatst voor 16:30, worden de volgende dag geleverd. Bestelling in België: op werkdagen voor 16:30 besteld is de volgende dag geleverd. Heb je de bestelling in het weekend geplaatst? Dan wordt je bestelling op maandag geleverd.

Wat zijn de verzendkosten?

Wij leveren alle bestellingen gratis bij je af.

Wat is jullie retourbeleid?

Je hebt 14 dagen de tijd om de producten van Techweise uit te proberen. Mocht je toch niet tevreden zijn, dan kun je je bestelling binnen 14 dagen retourneren.

Krijg ik een track & trace code meegestuurd?

Uiteraard! Zodra wij je bestelling verwerkt is in ons magazijn krijg je direct een track & trace code van ons toegestuurd.

Productvragen

Hoe werkt de Rioolslang van Techweise?

Hier hebben wij een overzichtelijk artikel over geschreven. Deze vind je door hier te klikken!

Passen de Rioolslangen ook op andere hogedrukmachines?

Momenteel zijn onze rioolslangen alleen geschikt voor de Kärcher hogedrukreiniger K2 t/m K7.

Ik kom niet door de afvoerbocht heen. Wat doe ik verkeerd?

Het is uiterst belangrijk dat de Rioolslang de bovenkant van de leiding aanraakt wanneer deze de leiding betreed. Gaat de leiding juist omhoog? Dan moet de Rioolslang de onderkant van de leiding aanraken.

Door in en uit, lange halen te maken met de Rioolslang binnen de leiding zul je zien dat je door bochten en obstakels heen komt. Geef de Rioolreinigingsslang daarnaast de mogelijkheid zichzelf te lanceren door met pauzes op de pistoolgreep van de Kärcher hogedrukmachine te drukken. Herhaal dit proces meerdere keren.

Wat is de maximale bocht die mijn leiding mag hebben?

De maximale bocht die de leiding mag hebben om de slang correct te laten functioneren is 90 º met een diameter van 40mm. In de praktijk kan het voorkomen dat de betreffende leiding net ietwat dikker is of nét een te grote bocht heeft. De bovenstaande afmetingen zijn dan ook maximaal.

Garantie, klantenservice & betalingen

Heb ik garantie op mijn product?

Bij Techweise bieden wij drie jaar garantie op al onze producten. Hiervoor moet je product wel bij ons geregistreerd zijn. Dit doe je eenvoudig en snel door hier te klikken

Hoe ziet jullie klantenservice eruit?

Het verlenen van goede service is waar het bij ons om draait. Daarom is onze klantenservice 24/7 beschikbaar! Contact opnemen doe je eenvoudig door hier te klikken.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je betaalt via onze webshop via een beveiligde SSL verbinding. Wij bieden onze Nederlandse en Belgische klanten de volgende betaalmethoden: Visa, Mastercard, American Express, IDEAL, Bankcontact, PayPal, Apple Pay, Maestro en Klarna.

Neem contact met ons op

Stel mijn vraag

Naar de webshop

Bekijk producten