Laminaat schoonmaken? Deze tips kende je nog niet Luet nyt Zo verwijder je schimmel in de badkamer voor eens en altijd 4 minuuttia Seuraava Uitgebreide instructies om een tapijt te reinigen

Zo verwijder je schimmel in de badkamer voor eens en altijd

Inleiding

Schimmel in de badkamer is een veelvoorkomend probleem dat niet alleen ernstige zorgen met zich meebrengt, maar ook schadelijk is voor de gezondheid. In dit artikel delen we effectieve tips om schimmelvorming te voorkomen en te bestrijden, en bieden we een gedetailleerd stappenplan om schimmel te verwijderen en te zorgen dat schimmel nooit meer terugkomt. Namelijk met een stoomreiniger.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Eerst moeten we begrijpen hoe we schimmel kunnen voorkomen. Als je dit niet weet, dan komt schimmel altijd terug en blijf je aan de gang met het verwijderen van schimmel. Beneden vindt je een aantal oplossingen die schimmel in het vervolg tegengaan.

1. Ventileer na iedere douchebeurt

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan schimmelvorming is onvoldoende ventilatie. Zorg ervoor dat je de  badkamer goed geventileerd na het douchen. Installeer een krachtige afzuigkap en laat deze na het douchen of baden voldoende tijd draaien om vocht af te voeren. Je kunt er ook voor kiezen om de ramen na het douchen te openen.

Schimmel in de badkamer voorkomen

2. Maak je badkamer regelmatig schoon

Een regelmatige en grondige reiniging van de badkamer is essentieel. Waar veel mensen echter de fout in gaan, is dat zij direct chemische middeltjes gebruiken. Dit is effectief voor even, maar verwijderd de schimmel niet bij de kern. Gebruik daarom altijd een stoomreiniger om schimmel in de badkamer te verwijderen. Hete stoom zorgt ervoor dat bactiereen en schimmel gedoodt worden en niet meer terugkomen. Daarnaast hoef je geen chemische middeltjes te gebruiken wat een stuk beter voor het milieu is.

Badkamer schoonmaken om schimmel te voorkomen

3. Voorkom stilstaand water

Stilstaand water is een broedplaats voor schimmels. Neem daarom  na het douchen altijd de tegels af met een wisser en maak de douchecabine droog.  Repareer lekkende kranen en controleer regelmatig op vochtige plekken onder de gootsteen en rondom de douche. Het voorkomen van stilstaand water is een proactieve maatregel om schimmelgroei te verminderen.

4. Gebruik schimmelwerende verf

Een slimme preventieve stap is het schilderen van de badkamer met schimmelwerende verf. Deze verf biedt een extra beschermingslaag en voorkomt dat schimmels zich aan oppervlakken hechten. Kies voor een kwalitatieve schimmelwerende verf voor duurzame bescherming.

5. Gebruik natuurlijke luchtzuiveraars

Overweeg het plaatsen van natuurlijke luchtzuiveraars, zoals luchtzuiverende planten, in de badkamer. Deze planten helpen niet alleen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit, maar absorberen ook vocht, wat de groei van schimmel tegengaat.

 

Stappenplan voor Schimmelverwijdering met de Techweise NV286 Stoomreiniger

De meest effectieve oplossing tegen schimmel in de badkamer is een stoomreiniger. De geavanceerde stoomtechnologie maakt dankzij zijn hoge druk direct een einde aan alle soorten bacterieen en schimmels in de badkamer. Daarnaast reinigt het stoom je voegels en tegels waardoor je badkamer er direct uitziet als nieuw. Ga als volgt te werken met een stoomreiniger.

 

Nog geen stoomreiniger in huis? De Techweise Nv286 stoomreiniger is een geavanceerde stoomreiniger met speciale borstels die schimmel tegengaan.

 • Voorbereiding:
    • Zorg ervoor dat de badkamer goed geventileerd is.
    • Draag beschermende kleding, handschoenen en een masker om uzelf te beschermen tegen schimmelsporen.
   • Inspectie:
    • Identificeer de gebieden met schimmelvorming en markeer ze voor gerichte reiniging.
 • Techweise NV286 stoomreiniger Instellen:
   • Vul de stoomreiniger met water volgens de instructies.
   • Kies een kleine borstel en bevestig deze op het apparaat.
 • Verwijder de schimmel:
    • Richt de stoomreiniger op de aangetaste oppervlakken beweeg langzaam heen en weer over de schimmel.
    • Werk van boven naar beneden om te voorkomen dat schimmelsporen zich verspreiden.
 • Hardnekkige plekken verwijderen:
    • Voor hardnekkige schimmelvlekken, herhaal de stoomreiniging en gebruik een harde borstel voor extra reiniging.
 • Afdrogen en ventilatie:
    • Droog de gereinigde oppervlakken grondig af met een schone doek.
    • Zorg voor continue ventilatie om resterend vocht te verwijderen.
 • Preventieve maatregelen:
   • Breng schimmelwerende verf aan op eerder aangetaste gebieden.
   • Volg de eerder genoemde preventieve tips om herhaling te voorkomen.

   

  Conclusie

  Door deze effectieve tips te volgen en de Techweise NV286 stoomreiniger te gebruiken, kunt je  schimmel in de badkamer niet alleen voor eens en altijd bestrijden, maar ook voorkomen. Houd je badkamer schoon, goed geventileerd en beschermd tegen schimmels voor een gezonde leefomgeving.