dweilsysteem techweise om vloeren mee te dweilen

Waarom je met koud water wilt dweilen in plaats van met warm water

Bij het schoonmaken van onze vloeren denken velen er vaak niet over na welk type water we gebruiken om onze vloeren te dweilen. Warm water lijkt misschien een betere keuze omdat dit zogenaamd bacteriën zou doden.

Echter is niets minder waar! In dit artikel vertellen we je waarom koud water eigenlijk de beste optie is voor het dweilen van vloeren. We leggen uit waarom koud water effectiever is in het verwijderen van vuil en hoe je het beste kunt dweilen met koud water om een vlekkeloze en hygiënische vloer te krijgen!

Waarom dweilen met koud water?

  1. Vet en olieverwijdering

Koud water heeft een uniek voordeel als het gaat om het verwijderen van vet- en olieresten van vloeren. Omdat koud water een lagere temperatuur heeft, helpt het vet en olie te stollen, waardoor ze gemakkelijker te verwijderen zijn. Dit is vooral handig in keukens waar gemorst voedsel en olieachtige vlekken vaak voorkomen.

  1. Voorkomt vloerbeschadiging

Warm water kan soms leiden tot beschadiging van vloeren, vooral als ze van hout zijn gemaakt. De hoge temperatuur kan het hout doen uitzetten en vervormen. Koud water minimaliseert dit risico en beschermt de integriteit van je vloeren, waardoor ze langer meegaan.

  1. Effectieve reiniging

Koud water is niet alleen goed voor vet- en olievlekken, maar het is ook effectief in het verwijderen van andere soorten vuil en vlekken. Het helpt bij het breken van vuil en laat je vloer grondig gereinigd achter.

Waarom moet je niet met warm water dweilen?

Vermijd dweilen met warm water. Warm water verdampt sneller dan zeep waardoor vette strepen op je vloer achterblijven. Daarnaast kookt jouw warme water niet en is het dus niet bacteriedodend. Steker nog: bacteriën houden net als wij van een warm bad!

Hoe gebruik je koud water effectief tijdens het dweilen?

Om koud water optimaal te benutten bij het dweilen van je vloeren, volg je de volgende belangrijke stappen:

Stap 1: Verwijder eerst los vuil
Veeg eerst alle losse vuil en stof van de vloer met een bezem of stofzuiger.

Stap 2: Meng koud water met een milde reiniger
Meng koud water met een milde vloerreiniger volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3: Dweil de vloer grondig
Doop de dweil in het koude water en wring hem goed uit, zodat hij vochtig maar niet druipend nat is. Dweil vervolgens de vloer in gelijkmatige bewegingen.

Je kunt hiervoor het beste de Techweise 4-in-1 dweilset gebruiken. Deze heeft namelijk een handig uitwringsysteem waardoor je dweil precies nat genoeg is!

Stap 4: Laat de vloeren goed drogen
Laat de vloer natuurlijk drogen of gebruik eventueel een droge doek om achtergebleven vocht op te nemen.

Conclusie

Met koud water dweilen is de beste keuze om je vloeren grondig en effectief te reinigen zonder ze te beschadigen. Het helpt bij het verwijderen van vet, olie en ander vuil, waardoor je vloeren er nieuw uitzien en langer meegaan. Warm water verdampt sneller dan zeepresten waardoor je vettige strepen overhoudt. Door deze methode te volgen, kun je genieten van een schone en hygiënische leefomgeving.