dweilsysteem techweise om vloeren mee te dweilen

Laminaat schoonmaken? Deze tips kende je nog niet

Inleiding

Een prachtige laminaatvloer maakt de stijl van het interieur helemaal af,  maar om de glans te behouden, is regelmatig onderhoud cruciaal. In dit uitgebreide artikel delen we essentiële tips en tricks om je laminaatvloer te reinigen en te laten stralen, waardoor je vloer niet alleen schoner is maar er ook nog eens uit ziet als nieuw.

Het belang van regelmatig onderhoud

Een van de fundamenten van een perfect uitziende laminaatvloer is regelmatig onderhoud. Door vuil en stof op dagelijkse basis te verwijderen, voorkom je slijtage en behoud je de oorspronkelijke glans van je vloer. Daarnaast is het belangrijk dat je je laminaatvloer regelmatig dweilt met het juiste schoonmaakmiddel. Gebruik een dweil waarmee je niet te nat dweilt, zoals de Techweise 4-in-1 Dweilset. 

Laten we nu direct beginnen met het schoonmaken van je vloer.  Hier is een stappenplan om je laminaatvloer schoon te maken met de juiste producten.

laminaat vloer schoonmaken met een dweil

Stappenplan voor het schoonmaken van een laminaatvloer

1. Begin met het stofzuigen van je laminaatvloer

Een zachte bezem of stofzuiger met een geschikte parketborstel is ideaal om je laminaatvloer vrij te maken van stof en vuil. Vergeet niet de hoeken en randen grondig te behandelen om ophoping van vuil te voorkomen. Als we zometeen gaan dweilen en stomen, willen we geen stof in onze dweil hebben. Het is ook raadzaam om de plinten mee te nemen. Van plinten komt veel stof wat ervoor zorgt dat je vloer binnen no-time weer vuil is.

2. Gebruik een stoomreiniger om bacteriën te doden

Nadat je gestofzuigd hebt, gaan we de laminaatvloer grondig reinigen. We gebruiken hiervoor een stoomreiniger met dweilfunctie. Stoomreinigers, zoals de Techweise NV286 stoomreiniger, zijn niet alleen duurzaam maar ook uiterst effectief. Ze bieden een diepgaande reiniging door gebruik te maken van gecontroleerde stoomdruk. Je neemt namelijk van alles mee naar binnen en dit vraagt daarom om een diepe reiniging.

Een voordeel van stomen is dat het stoom bacteriën doodt en hardnekkig vuil verwijdert zonder schade aan het laminaatoppervlak te maken. Daarnaast heb je geen chemische middeltjes nodig omdat hete stoom al het werk doet. Super duurzaam en effectief dus!

 

 

 

2.1 Liever dweilen? Kies het juiste schoonmaakmiddel

Mocht je (nog) geen stoomreiniger hebben, dan is dweilen ook een uitstekende manier om je laminaatvloer te reinigen. Zorg er wel voor dat je laminaatreiniger gebruikt en geen andere zeepmiddelen. Dweil ook altijd met koud water, want heet water verdampt sneller dan zeep waardoor vette zeepresten op de vloer achterblijven.

Gebruik ook altijd een goede dweil. De Techweise 4-in-1 Dweilset biedt optimale reinigingsprestaties voor het schoonmaken van een laminaatvloer. De microvezeldweildoeken absorberen vuil en vloeistoffen grondig, terwijl de flexibele pad ervoor zorgt dat elke hoek van de vloer wordt bereikt. Daarnaast bevat deze dweil een uitwringsysteem waarmee je zelf de droogte van de pads kunt bepalen.

Wil je meer weten over het dweilen van een vloer? Bekijk dan dit artikel.

Laminaatvloer dweilen

 3. Laat de vloer drogen

Nadat we de vloer vrij gemaakt hebben van vuil en bacteriën, is het belangrijk dat je de vloer goed laat drogen. Dit is belangrijk, omdat we geen vuil willen verplaatsen om de net gedweilde vloer. Daarnaast heeft de laminaatvloer tijd nodig om te drogen omdat anders de naden kunnen opzwellen waardoor de vloer bol kan gaan staan. Dit willen we absoluut voorkomen!

Tips om schade aan je vloer te voorkomen

Ongelukken gebeuren, maar met de juiste kennis kun je vlekken effectief aanpakken en voorkomen. Daarnaast voorkom je hiermee blijvende schade aan je laminaatvloer, bijvoorbeeld het opzwellen ervan.

1. Reageer snel op gemorste vloeistoffen

Een onmiddellijke reactie op gemorste vloeistoffen voorkomt absorptie en mogelijke vlekken. Gebruik een absorberende doek en dep voorzichtig. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddeltjes omdat dit de glans van je vloer kan aantasten.

2. Voorkom krassen met beschermende viltjes

Plaats beschermende viltjes onder meubelpoten om krassen op de laminaatvloer te voorkomen. Het helpt ook om de meubels niet over de vloer te schuiven, maar op te tillen wanneer je aan tafel gaat. Hiermee geniet je nog veel meer jaar van je laminaatvloer.

Conclusie

Door deze praktische tips te volgen voor het schoonmaken van een laminaatvloer behoud je niet alleen het mooie uiterlijk van je vloer, ook gaat je laminaatvloer een stuk langer mee. Vergeet niet regelmatig je laminaat te verzorgen en ontdek de voordelen van geavanceerde reinigingsapparatuur zoals de Techweise 4-in-1 Dweilset en de NV286 stoomreiniger voor een vlekkeloze vloer waarvan je jarenlang kunt genieten.