Hoe verwijder je vlekken uit een matras? Experttips Luet nyt De perfecte lenteschoonmaak: deze tips & tricks ken je nog niet 5 minuuttia Seuraava Een badkamer in 2024 schoonmaken doe je zo

De perfecte lenteschoonmaak: deze tips & tricks ken je nog niet

Bij de overgang naar de lente is het essentieel om zowel huis en tuin grondig schoon te maken en een frisse start te maken voor de heerlijke zomerdagen. Echter worden er vaak cruciale oppervlakken vergeten in de lenteschoonmaak. Daarom staat dit  artikel vol met gedetailleerde en praktische tips voor een lenteschoonmaak die niet alleen jouw leefruimte transformeert maar ook je gemoedstoestand verbetert! Laten we er maar snel induiken.

Wat moeten we schoonmaken tijdens de lenteschoonmaak?

In het voorjaar gaan we weer genieten van de zon, dus we willen vooral de buitenkant van het huis schoonmaken. In dit artikel focussen we ons op:

 1. De tuinmeubels
 2. De ramen
 3. Het doorspuiten van de leidingen: een cruciaal iets wat vaak vergeten wordt.
Lenteschoonmaak

 

Stap één: begin met een goede planning

Een gestructureerde aanpak is cruciaal voor een effectieve lenteschoonmaak. Begin met het opstellen van een gedetailleerd plan, waarin je elke kamer en specifieke taken opschrijft.

Door een overzicht te hebben, minimaliseer je  verspilde tijd en maximaliseer je de schoonmaakresultaten. We willen natuurlijk niet uren bezig zijn zonder resultaat!

 

1. Afvoerleidingen doorspuiten met een rioolslang

Een vergeten, maar cruciaal aspect van de lenteschoonmaak is het onderhoud van afvoerleidingen. Heb je weleens nagedacht over al die haren, wax, douchegels, afwasmiddelen en kookvet in de leiding? Dat hoopt zich lekker op! Gebruik een krachtige rioolslang om vet en vuil uit de leidingen te verwijderen om verstoppingen te voorkomen. Een rioolslang kun je eenvoudig aansluiten op jouw hogedrukreiniger. Heb je een Kärcher hogedrukreiniger? Gebruik dan deze rioolslang.

Hiermee wordt al het vuil verwijderd en loopt de leiding weer lekker door.

Leidingen doorspuiten

 

Stappen voor het reinigen van de afvoer:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de rioolslang goed is aangesloten op de juiste hogedrukreiniger.
 2. Langzaam invoeren: Schuif de slang voorzichtig in de afvoer om beschadigingen te voorkomen.
 3. Haal de rioolslang in en uit de leiding en laat de rioolslang zijn werk doen. 
 4. Waterdoorloop: Laat na het gebruik water door de leidingen stromen om eventuele resten weg te spoelen.

Liever een video bekijken?

 

2. Aanslag van tuinmeubelen verwijderen 

Tuinmeubels hebben veel te verduren gehad tijdens de wintermaanden. Het is daarom cruciaal om  je tuinmeubels weer tot leven te brengen en aanslag te verwijderen. 

Je kunt hiervoor gebruik maken van een stoomreiniger, een krachtig apparaat dat vuil en bacteriën effectief verwijdert. Het voordeel hiervan is dat er alleen water gebruikt wordt en geen chemische middelen, wat schade kan veroorzaken aan je meubels.

Of het nu gaat om schimmel, groene aanslag of mos:  met de kracht van stoom wordt ieder type aanslag direct verwijderd en worden je meubels weer als nieuw!

Voor het reinigen van vuil en aanslag raden wij deze stoomreiniger aan.

 

 

Stappen voor een grondige reiniging van tuinmeubels:

 1. Voorbereiding: verwijder los vuil en bladeren van de tuinmeubels.
 2. Stoomtoepassing: gebruik de stoomreiniger op de gewenste oppervlakken met een constante beweging. Beweeg langzaam over het te reinigen oppervlak.
 3. Afdrogen en controleren: droog de meubels af met een schone doek en controleer op eventuele resterende vlekken.

3. Ramen wassen met een raamwisser

Om straks te genieten van alle bloemen en planten in de tuin, is het belangrijk dat de ramen stralen. Gebruik hiervoor een raamwisser met steel, bijvoorbeeld deze raamwisser van Techweise. Deze heeft een lange steel waarmee ook hoge ramen schoongemaakt kunnen worden. Ramen wassen is een onmisbare klus tijdens de lenteschoonmaak!

Stap-voor-stap gebruik van een raamwisser

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het raamoppervlak vrij is van grove vuildeeltjes.
 2. Bevochtiging: Maak het raam licht vochtig met wat afwasmiddel en water
 3. Gebruik van de raamwisser: Trek de raamwisser in verticale bewegingen naar beneden, beginnend vanaf de bovenkant.
 4. Controle op strepen: Controleer het raam op eventuele strepen en gebruik de raamwisser opnieuw indien nodig

Liever een video bekijken?

 

Conclusie:

Van het doorspuiten van afvoerleidingen tot het laten stralen van ramen en het reinigen van tuinmeubels, zijn we ervan overtuigd dat je huis hierna helemaal klaar is voor een nieuw seizoen vol frisheid en comfort!

De krachtige Techweise rioolslang biedt een oplossing voor een vaak over het hoofd gezien gebied: de afvoerleidingen. Door dit gereedschap op de juiste manier te gebruiken, voorkomt je verstoppingen en optimaliseer je de waterdoorloop, wat resulteert in een soepel werkend rioleringssysteem.

Voor de ramen gebruik je het best een raamwisser met steel, zoals deze. Hiermee kun je ook hoge ramen schoonmaken. 

Tot slot breng je met een krachtige stoomreiniger jouw tuinmeubels terug naar hun oorspronkelijke staat. Of het nu gaat om hardnekkig vuil op plastic of hout, een stoomreiniger biedt een diepgaande reiniging die de levensduur van uw tuinmeubels verlengt. We raden deze stoomreiniger aan voor de lenteschoonmaak!

Wij raden deze artikelen aan