Een badkamer in 2024 schoonmaken doe je zo

Inleiding

Een badkamer die straalt van hygiëne is niet alleen een super fijn gevoel, maar ook cruciaal voor een gezonde leefomgeving. Bij Techweise begrijpen we het belang van een brandschone badkamer.

In dit uitgebreide artikel delen we niet alleen gedetailleerde stappen en tips voor algemene reiniging, maar leggen we ook de nadruk op het gebruik van een stoomreiniger voor een grondige badkamerreiniging waarbij bacteriën en ziektekiemen gedood worden.

badkamer reinigen met techweise

 

Het belang van een schone badkamer

Je staat iedere dag minstens twee keer in de badkamer. Daarom is een schone badkamer van vitaal belang voor een gezond leefklimaat. Schimmel, kalkaanslag en bacteriën kunnen zich snel vermenigvuldigen in vochtige omstandigheden, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Daarnaast geeft een schone badkamer ook altijd een gevoel van rust.

Stappenplan voor het schoonmaken van de badkamer 

1. Verwijderen van kalkaanslag

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem dat de algehele uitstraling van jouw badkamer kan aantasten. Maak gebruik van een mengsel van azijn en water om kalkaanslag op kranen, douchekoppen en tegels effectief te verwijderen. Laat het mengsel enkele minuten intrekken voordat je  grondig spoelt. 

Je kunt ook een stoomreiniger gebruiken om kalk te verwijderen. Beweeg langzaam heen en weer over het te reinigen oppervlak met een borsteltje en hete stoom.

2. Bestrijden van Schimmel

Schimmel ontstaat in vochtige omgevingen. Er zijn behoorlijk wat middeltjes tegen schimmel op de markt, maar deze zijn vaak chemisch en slecht voor de gezondheid en het milieu. Gebruik daarom liever een stoomreiniger. 

Het voordeel van een stoomreiniger is niet alleen dat de schimmel bij de kern gedood wordt en dus niet meer terugkomt, ook wordt er enkel water gebruikt wat dus een stuk duurzamer is!

3. Dieptereiniging van voegen en tegels

Een cruciale stap voor het schoonmaken van de badkamer is de diepterreiniging van voegen en tegels. Witte voegen namelijk een frisse blik toe aan de badkamer. Ook hierbij is een stoomreiniger een geweldig hulpmiddel. Door de verschillende borsteltjes en hoge druk, wordt vuil binnen seconden verwijderd. Je hoeft hierdoor geen chemische middeltjes te gebruiken en ook is een stoomreiniger vele malen effectiever!

4. Stoomreiniging voor optimaal resultaat

Voor een ongeëvenaarde diepte reiniging raden wij het gebruik van een stoomreiniger aan. Stoomreiniging is niet alleen effectief in het verwijderen van vuil en bacteriën, maar het is ook milieuvriendelijk. De hoge temperaturen van de stoom doden niet alleen bacteriën, maar zorgen ook voor een grondige reiniging van tegels, voegen en andere oppervlakken. 

Zoek je een krachtige stoomreiniger waarmee je jouw badkamer gronding kunt schoonmaken? Bekijk dan de Techweise NV 286 stoomreiniger voor optimaal resultaat!

Stoomreiniger om badkamer mee schoon te maken

 

Onderhoudstips voor een langdurige glans

Naast het reinigen is regelmatig onderhoud van essentieel belang. Hier zijn enkele aanvullende tips om de glans in jouw badkamer te behouden:

  • Dagelijkse ventilatie: zorg voor goede ventilatie om vochtigheid te verminderen na iedere douchebeurt.
  • Periodieke schoonmaken: het beste is om je badkamer minstens een keer per week schoon te maken. Hierdoor blijft de badkamer netjes en heeft aanslag geen tijd om zich te hechten aan oppervlakte. 

 

Zo moet je een badkamer schoonmaken

Conclusie

Met dit uitgebreide artikel voor het schoonmaken en onderhouden van jouw badkamer, inclusief het effectieve gebruik van stoomreiniging, bent je verzekerd van een heerlijk schone ruimte zonder bacteriën en schimmels! Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!